10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaArmata rusă l-a răpit pe antrenorul echipei naționale de taekwondo a Ucrainei

Armata rusă l-a răpit pe antrenorul echipei naționale de taekwondo a Ucrainei

Militarii ruși au răpit l-au răpit pe Dmitro Afanasiev, un consilier local al raionului Korabelnî din regiunea Herson și un sportiv cunoscut în Ucraina care a intrat în politică, devenind liderul formațiunii Solidaritatea Europeană, informează Hotnews.

Anunțul a fost făcut vineri de Verhovna Rada, parlamentul de la Kiev, pe canalul său de Telegram.

„Ocupanţii au răpit un membru al Consiliului districtului Korabelnî, pe liderul facţiunii Solidaritatea europeană, Dmitro Afanasiev”, „un atlet cunoscut”, a anunțat parlamentul ucrainean, precizând că bărbatul a fost dat dispărut pe 22 martie.

Consilierul local era antrenorul echipei naționale de taekwondo a Ucrainei

Serghei Hlan, un fost membru al parlamentului de la Kiev, a relatat pe pagina sa de facebook că Afanasiev a fost bătut crunt de soldații ruși după ce a încercat să își apere soția în timpul unui protest împotriva forțelor de ocupație care a fost dispersat.

Afanasiev ar fi intervenit când soldații ruși au încercat să îi aresteze soția.

„A fost bătut crunt pentru asta: în spital, bărbatul a fost diagnosticat cu numeroase hematoame și coaste rupte. Două ore mai târziu, militarii ruși au ajuns acasă la familie. Ei au găsit buletinul unui membru al consiliului raional și au confiscat înregistrările făcute de camerele de supraveghere și cu telefoanele mobile de membrii familiei lui Afanasiev”, a relatat Hlan.

„Toți bărbații care se aflau în casă au fost reținuți, printre ei fiind și prietenii lui Dmitro”, adaugă acesta, afirmând că Afanasiev a fost răpit din spital.

Dmitro Afanasiev este descris de parlamentarii ucraineni drept „un sportiv renumit la nivel mondial”, acesta fiind un instructor acreditat internațional și antrenor echipei naționale de taekwondo a Ucrainei.

Federația Mondială de Taekwondo a anunțat pe 1 martie că i-a retras președintelui rus Vladimir Putin centura neagră la acest sport din cauza invadării Ucrainei.

Rușii răpesc oficiali ucraineni pe care îi consideră incomozi

Trupele rusești și ofițeri ai FSB-ului au răpit mai mulți oficiali ucraineni de la declanșarea invaziei pe 24 februarie, printre aceștia numărându-se și primari ai orașelor ocupate de forțele armate ale Rusiei. Unii dintre aceștia au fost ulterior eliberați.

În Melitopol, cel mai important oraș ucrainean cucerit de Rusia, localnicii au ieșit în stradă pentru a cere eliberarea primarului Ivan Fedorov. Acesta a fost în cele din urmă eliberat de soldații ruși, după ce Ucraina a oferit în schimbul acestuia nouă soldați ruși capturați.

Rușii au insalat un nou primar în Melitopol pe 13 martie, cu câteva zile înaintea de eliberarea lui Fedorov.

Soldații ruși au răpit și jurnaliști din Ucraina, inclusiv colaboratori ai unor publicații internaționale, unii dintre aceștia relatând că au fost supuși unor torturi brutale în timpul detenției.

Există informații potrivit cărora FSB-ul, serviciul de securitate al Rusiei, este implicat în cel puțin o parte din răpiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS