17.9 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaSoţia unui fost deputat din Ucraina a încercat să intre în Ungaria cu câteva valize cu bani

Soţia unui fost deputat din Ucraina a încercat să intre în Ungaria cu câteva valize cu bani

O femeie din Ucraina a încercat să iasă din ţară cu o adevărată avere ascunsă în valize. Aceasta avea în bagaje 29 de milioane de dolari şi jumătate de milion de euro, informează Observatornews.

Potrivit site-ului 24tv.ua, femeia în cauză este Anastasia Kotvițkaia, soţia lui Igor Kotvițki, fost deputat. Kotvițki este un prosper om de afaceri, iar presa ucraineană a scris în trecut că acesta ar fi fost mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, fost ministru de Interne.

Bănuit de corupţie, Avakov şi-a dat demisia anul trecut, la cererea preşedintelui Volodomir Zelenski.

Femeia a încercat să treacă graniţa în Ungaria cu valizele cu bani. Aceasta era într-o maşină cu numere de Ungaria, iar la volan se afla un cetăţean maghiar.

Vameşii din Ucraina au lăsat maşina să treacă fără niciun control, dar grănicerii din Ungaria au decis să controleze autovehiculul ca la carte chiar dacă era înmatriculat în Ungaria.

Când au găsit banii, vameşii din Ungaria au pus-o pe femeie să declare suma şi au alertat autorităţile ucrainene. Procurorii din Kiev au preluat cazul şi au deschis o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS