22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZelenski a vorbit cu senatorii americani o oră. El a cerut mai mult ajutor ca să țină piept invaziei rusești

Zelenski a vorbit cu senatorii americani o oră. El a cerut mai mult ajutor ca să țină piept invaziei rusești

Zelenski le cere americanilor avioane de vânătoare, un embargo asupra petrolului rusesc și suspendarea cardurilor Visa și Mastercard în Rusia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat sâmbătă printr-o conferință video cu senatorii americani. Acesta a blamat decizia NATO de a nu impune o zonă de restricție aeriană peste Ucraina. El ar fi cerut să primească măcar avioane de vânătoare în ajutor, dar și noi sancțiuni pentru Rusia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit prin Zoom cu membrii Senatului SUA, și le-a cerut parlamentarilor să intensifice ajutorul letal oferit Ucrainei dar și să stabilească sancțiuni suplimentare direcționate împotriva Rusiei.

Zelenski ar fi blamat decizia NATO de a nu impune o zonă de interdicție aeriană și ar fi cerut ca SUA să ajute Ucraina cu avioane de vânătoare.

Președintele Ucrainei ar mai fi cerut ca la nivel internațional să fie stabilit un embargo al petrolului rusesc, dar și întreruperea completă a serviciilor Visa și Mastercard în Rusia. Mesajul său general a fost că țara sa are nevoie de mai mult ajutor în timp ce încearcă să țină piept singură invaziei ruse.

La finalul convorbirii, care a avut loc prin Zoom, zeci de senatori i-au mulțumit lui Zelenski și și-au exprimat empatia, unii strigând „Slava Ukraini” (Trăiască Ucraina).  Președintele ucrainean a fost în mod clar mișcat de acest gest, a declarat pentru CNN o persoană care a fost de față.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS