5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia pedepsește cu 15 ani de închisoare răspândirea de informaţii ”false” despre armată

Rusia pedepsește cu 15 ani de închisoare răspândirea de informaţii ”false” despre armată

Camera inferioară a parlamentului rus (Duma) a adoptat, vineri, o lege care impune o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani pentru răspândirea de informaţii ”false” în mod intenţionat despre forţele armate. Moscova ripostează, astfel, în presupusul război informaţional referitor la conflictului din Ucraina, informează News.ro.

Oficialii ruşi au precizat în mod repetat că inamicii Rusiei, precum SUA şi aliaţii săi, au răspândit informaţii ”false” pentru a semăna discordie şi a dezbina poporul rus.

Parlamentarii au adoptat legea prin care răspândirea de informaţii false şi solicitări publice pentru impunerea sancţiunilor împotriva Rusia devin infracţiuni penale.

”Informaţiile false duc la consecinţe grave, riscând pedepse cu închisoarea de până la 15 ani”, a anunţat Duma într-un comunicat.

Legea oferă Rusiei puteri extinse pentru a reprima ceea ce oficialii consideră a fi declaraţii care discreditează forţele armate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS