3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaȘefa Comisiei Europene se întâlnește cu președintele Iohannis

Șefa Comisiei Europene se întâlnește cu președintele Iohannis

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlnește în această dimineață, la ora 10.00 cu președintele Klaus Iohannis.

În contextul crizei refugiaților din Ucraina vecină, miercuri seară, Ursula von der Leyen s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

“Premierul a prezentat perspectiva asupra situaţiei din Ucraina şi impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea militară neprovocată, nejustificata şi ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin. Prim-ministrul a evidenţiat acţiunea Guvernului României alături de partenerii instituţionali şi non-guvernamentali în gestionarea refugiaţilor din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaţilor”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, şeful Guvernului a amintit şi necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene şi a partenerilor europeni pentru Republica Moldova.

După România, Ursula von der Leyen se va deplasa Slovacia.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi se va afla, joi, la Bucureşti.

Conform celui mai recent raport al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, publicat miercuri pe site-ul său, numărul de refugiaţi care au fugit din Ucraina în ţări vecine în faţa invaziei ruse a depășit pragul unui milion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS