20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Marcel Ciolacu: „Acest Guvern va fi întotdeauna un partener loial”

(VIDEO) Marcel Ciolacu: „Acest Guvern va fi întotdeauna un partener loial”

-

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, în ședința de Guvern, că administrațiilor locale vor primi bani pentru finanțarea instituțiilor de cultură, gestionate local. „Este vorba despre filarmonici, teatre și opere”, a precizat premierul.

„Acest Guvern va fi întotdeauna un partener loial al administrației publice locale și va încerca să repună cultura la locul cuvenit în societate”, a mai spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat pe înțelesul tinerilor din România evenimentele din decembrie 1989, când România a scăpat de sub regimul comunist, printr-o Revoluție violentă. În prezent, crimele de la 1989 rămân un mister pentru că nimeni nu știe cine a tras asupra celor care au ieșit în stradă pentru libertate, sătui de umilințe.

Ceea ce se știe și istoria nu poate șterge e numele celor care au murit atunci pentru ca românii de astăzi să poată fi liberi.

„Am un mesaj pentru tinerii din România să știe că această libertate pe care o au astăzi și li se pare firească a fost plătită cu viețile a mii de eroi”, a declarat Ciolacu.

Vești bune pentru pensionari

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va lărgi considerabil numărul pensionarilor care pot beneficia de medicamente compensate cu 90%.

„De acest buget depinde veniturile a peste 12 milioane de români. Dacă scandalul din Parlament a fost prețul pe care a trebuit să-l plătesc eu, ca premier, îmi asum fără ezitare această problemă.

Acest buget oferă garanția că putem continua lucrările de infrastructură, că profesorii vor primi bani în plus, că vom avea medicamente și servicii medicale mai bune. Apropo de medicamente, astăzi avem o decizie privind medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili pentru a cuprinde mai mulți pensionari care să beneficieze de această măsură.
Am majorat bugetul Sănătății cu peste 40%, pentru că este o prioritate a guvernării noastre.”, a spus Marcel Ciolacu.

Investiții de miliarde de euro pentru a produce energie verde ieftină

Premierul a anuțat investiții de miliarde de euro pentru a produce energie verde ieftină.

„Aprobăm astăzi un proiect esențial în domeniul energiei. Legea privind energia eoliană offshore ne vor ajuta să folosim, pe lângă gazul din Marea Neagră, o altă resursă majoră a țării în zona litoralului, respectiv vântul. Avem un potențial uriaș, există investiții de miliarde de euro pregătite care așteptau acest nou cadru legislativ.

Acum putem folosi acest potențial pentru a produce energie verde și ieftină în folosul românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Dolj: Un tânăr, reținut pentru tentativă de omor, după un scandal în Leu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tineri amendați pentru că au dat jos un banner...

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizați,...

ȘTIRI GdS