17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalUSR și „Forța Dreptei” vor ataca la CCR pachetul noilor măsuri fiscale

USR și „Forța Dreptei” vor ataca la CCR pachetul noilor măsuri fiscale

USR și „Forța Dreptei” anunță că vor ataca la Curtea Constituțională pachetul privind creșterea și introducerea unor taxe. Cabinetul Ciolacu și-a asumat răspunderea pe noul pachet de măsuri fiscale.
USR spune că a intrat în posesia avizului elaborat de experții din Ministerul Justiției pentru pachetul de măsuri fiscale care prevede creșteri de taxe, iar acesta cuprinde zeci de pagini de argumente privind neconstituționalitatea și nelegalitatea prevederilor acestei legi. Cu toate acestea, ministrul Alina Gorghiu a emis un aviz favorabil pentru această lege.

Cătălin Drulă consideră că va Gorghiu nu ia în considerare observaţiile experţilor din Ministerul Justiţiei

Liderul USR, Cătălin Drulă, spune că, în sesizarea la CCR vor fi trecute şi observaţiile experţilor din Ministerul Justiţiei privind aceste măsuri ale guvernului, pe care ministrul Alina Gorghiu le-a ignorat şi a emis un aviz favorabil pentru propunerea legislativă.
„Motive ignorate de ministrul Alina Gorghiu, care în contra experților din propriul său Aparat ,a dat un aviz favorabil. Vom depune sesizarea la Curtea Constituțională cu motive ale experților din USR, din Forța Dreptei, dar le vom adăuga chiar și pe cele ale Ministerului Justiției.

Dacă un om politic, Alina Gorghiu, pentru a-și sprijini șeful Marcel Ciolacu a trecut peste argumentele de neconstituționalitate noi nu vom face acest lucru. Le vom pune pe masa judecătorilor Curții Constituționale”, a spus Cătălin Drulă.

Opinia lui Ludovic Orban

Liderul partidului „Forța Dreptei”, Ludovic Orban spune că principala preocupare a PSD-iștilor și a PSD-iștilor travestiți a fost aceea de a da în cap românilor care își câștigă cinstit existența.
„Deși au promis că nu vor crește nicio taxă, niciun impozit, nicio contribuție principala preocupare a PSD-iștilor și a PSD-iștilor travestiți a fost aceea de a da în cap românilor care își câștigă cinstit existența din activități economice, din profesii liberale”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: (VIDEO) Joe Biden s-a alăturat protestelor lucrătorilor din industria auto

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS