14.8 C
Craiova
joi, 23 martie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaNationalGuvernul urmează să aprobe prelungirea mandatului șefilor ANRE cu șase luni

Guvernul urmează să aprobe prelungirea mandatului șefilor ANRE cu șase luni

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea pentru o perioadă de şase luni a mandatelor membrilor Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care expiră la data de 23 octombrie 2022.

Va fi aprobat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind licenţa industrială unică, prin care se urmăreşte simplificarea procedurilor de obţinere a acesteia şi a actelor administrative cu caracter similar, conform Agerpres.

Potrivit notei de fundamentare, prin măsurile propuse, antreprenorii ar urma să obţină licenţa industrială unică prin depunerea cererii într-un singur punct de contact electronic. Totodată, se va crea posibilitatea utilizării simulatorului de licenţă pentru a cunoaşte din timp termenele de obţinere, procedurile şi tarifele aferente şi a avea o comunicare facilă cu autorităţile implicate.

Se va înfiinţa Oficiul pentru Licenţă Industrială

Se va înfiinţa Oficiul pentru Licenţă Industrială, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, având rolul de raţionalizare, simplificare şi digitalizare a procedurilor specifice.

Pe agenda Guvernului se mai află un proiect de lege privind aprobarea aderării Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ca membru cu drepturi depline la Asociaţia Internaţională a Instituţiilor Corecţionale şi Penitenciarelor.

Cabinetul Ciucă urmează să mai aprobe alocarea a 13.110.000 lei pentru plata despăgubirilor pentru 1.403 imobile, în suprafaţă totală de 292.634 mp, aflate pe coridorul de expropriere pentru autostrada de centură Bucureşti.

Acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi Bacalaureat

Guvernul va discuta şi un proiect de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2022.

Pe ordinea de zi a şedinţei Executivului, se află şi un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea stadionului „Gheorghe Hagi” la Constanţa.

Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „HORUS”, destinat dotării Poliţiei Rutiere cu echipamente în valoare de 216.307.00 lei va fi şi ea analizată de Guvern.

În reuniunea de miercuri a Cabinetului Ciucă va fi prezentată şi o informare privind localităţile în care sunt îndeplinite condiţiile pentru organizarea alegerilor parţiale pentru primar şi Consiliul local. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS