14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalVlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății. Pleacă și Andreea Moldovan

Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății. Pleacă și Andreea Moldovan

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață. De altfel, acesta va ocupa funcția de ministru interimar al sănătății.

Premierul a confirmat informația că Vlad Voiculescu a fost demis: „Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu, în urmă cu câteva momente, potrivit Digi24.

Andreea Moldovan, secretar de stat în minister, își pierde și ea funcția, potrivit acelorași surse.

Decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan

Demiterea lui Vlad Voiculescu are loc după săptămâni de tensiune în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Andreea Moldova declara ieri pentru Digi24 că nu a discutat personal cu premierul, dar că documentul a fost discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific, care e un comitet interministerial și în care se decid și hotărârile CNSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS