21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMarcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: Nu vom ceda șantajului!

Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: Nu vom ceda șantajului!

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză marți pe președintele Iohannis că șantajează Parlamentul, după ce șeful statului a acuzat la rândul lui tergiversarea adoptării legii carantinei.

„NU ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația! Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru. Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!

Dacă există români care contestă existența virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele președintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o ”simplă răceală”. Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia! Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său! Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! NU mai încercați să găsiți vinovați! Ați trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaților și este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate.

Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS