9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalȘedință de Guvern pentru aprobarea prelungirii stării de alertă

Ședință de Guvern pentru aprobarea prelungirii stării de alertă

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi prelungirea stării de alertă, potrivit unor surse guvernamentale.

Anterior deciziei, va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit programului premierului anunţat de Biroul de presă al Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a declarat referitor la acest subiect, duminică, faptul că decizia de prelungire a stării de alertă nu este “o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.

Proiectul de act normativ privind prelungirea stării de alertă nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei de guvern afişată pe site-ul SGG.

Alte proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Pe agenda reuniunii guvernamentale, se află, între altele, un memorandum privind aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii, mass-media, tineretului şi sportului.

Executivul urmează să adopte şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz care vizează punerea în acord a cadrului naţional cu Directivele europene în materie.

Pe ordinea de zi se află și proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1132/2008 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi al deşeurilor de baterii şi acumulatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS