16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMinistrul Economiei: Dacă va fi nevoie să deschidem și restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli

Ministrul Economiei: Dacă va fi nevoie să deschidem și restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 că de la 1 iunie se vor deschide terasele și că vineri va fi publicat un ordin comun cu Ministerul Sănătății pentru proprietarii lor. Totodată, sezonul turistic pe litoral se va deschide în 15 iunie.

„Dacă vorbim de deschiderea turismului la data de 15 iunie, pot spune că ne gândim serios să dăm drumul la sezonul turistic în 15 iunie pe litoral, pentru că vorbim de o panta descrescătoare a cazurilor de coronavirus. Începând cu 1 iunie vom deschide terasele. Până mâine vom publica un ordin comun cu Ministerul Sănătății privind regulile pentru proprietarii teraselor, să putem savura o cafea, o bere, în siguranță”, a declarat la Digi 24 ministrul Economiei.

Vor fi reguli și pentru deschiderea efectivă a hotelurilor. „Dacă va fi nevoie să deschidem și restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, ca să nu stârnim o creștere a îmbolnăvirilor. Vom găsi cele mai bune soluții. Sunt optimist și cred că va urma o curbă descrescătoare ca să putem permite să relaxăm și mai mult măsurile de siguranță”, a mai spus Virgil Popescu.

Luarea temperaturii cliențilot teraselor nu este obligatorie

Luarea temperaturii pentru clienţii teraselor nu va fi obligatorie după deschiderea acestora, măsura urmând să fie adaptată în funcţie de fiecare operator, spune preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu.

El a precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru angajați – bucătari sau chelneri -, care trebuie să aibă şi echipament de protecţie – mască şi mănuşi.

„Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a explicat la rândul său şeful Direcţiei Generale Turism din Ministerul Economiei, Răzvan Pîrjol, citat de Agerpres.

În opinia sa, majoritatea hotelierilor sunt pregătiți, adoptând deja proceduri pe care le vedem aplicate şi „în viaţa noastră socială de zi cu zi, pe care o trăim în urma pandemiei”.
Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns miercuri la 18.594, după raportarea a 165 de cazuri noi. Bilanțul zilnic al îmbolnăvirilor se menține, pentru a doua zi, sub pragul de 200. De la debutul epidemiei, s-au vindecat 12.162 de persoane.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, la B1 TV, că România se află pe o pantă descendentă în ceea ce privește evoluția infecțiilor cu coronavirus, iar la finalul acestei săptămâni autoritățile vor anunța cum au decurs primele două săptămâni de relaxare a restricțiilor și ce alte măsuri vor fi adoptate de la 1 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS