10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalParlamentul a eliminat pensiile speciale pentru mai multe categorii

Parlamentul a eliminat pensiile speciale pentru mai multe categorii

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale.
S-au înregistrat 247 voturi pentru, niciun vot contra şi 21 abţineri.

Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, proiectul de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Toate partidele politice parlamentare și-au anunțat sprijinul pentru eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor pentru militari și polițiști.
Există totuși câteva corecții care vor fi operate în plenul Camerei Deputaților.

Este vorba despre amendamentul formulat de social democratul Andrei Solomon, prin care în categoriile care urmau să rămână fără pensii speciale erau incluși artiștii și sportivii emeriți.

Se va face astăzi corecția necesară în plen, chiar cu sprijinul celor de la PSD, care prin vocea lui Marcel Ciolacu au anunțat că susțin eliminarea pensiilor speciale.

Potrivit unor surse parlamentare, se mizează însă pe viitoarele sesizări la Curtea Constituțională, în special din partea CSM, care a anunțat deja că va face acest demers. Mizează pe aceste sesizări inclusiv parlamentarii, care și ei ar putea fi văduviți de această pensie specială, a precizat Marius Vulpe.

Cel puțin o parte din parlamentarii PNL se gândesc să se procedeze ca în cazul Ordonanței 114, adică lucrurile care nu vor fi atacate la CCR să fie incluse într-o ordonanță de urgență cu care să vină guvernul Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS