21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPSD contestă la Curtea Constituțională două legi ale Guvernului Orban

PSD contestă la Curtea Constituțională două legi ale Guvernului Orban

PSD va contesta la Curtea Constituțională două legi pe care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament. Este vorba de actele normative privind prorogarea termenului privind intrarea în magistratură și transportul elevilor.

„Legile sunt într-o formă înaintată în dezbatere în parlament. Nu înțeleg de ce s-a veni cu asumare. Considerăm că există un conflict constituțional atâta vreme cât sunt în dezbatere”, a declarat șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit joi, pentru cele trei proiecte pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea – modificarea legilor Justiției, abrogarea OUG 51 privind decontarea transportului pentru elevi și legea plafoanelor bugetare. Pentru fiecare proiect a avut loc câte o ședință a Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a făcut apel la parlamentari, în plenul reunit, să nu mai adopte alte legi care implică resurse financiare suplimentare, el spunând că „suntem într-o situație extrem de dificilă” și că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio cheltuială în plus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS