19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalAmenzile pentru bicicliști vor fi reduse

Amenzile pentru bicicliști vor fi reduse

Camera Deputaților, ca for decizional, a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede reducerea amenzilor pentru bicicliști. Astfel, în loc de amenzi cuprinse între 870 de lei și 1.160 de lei, bicicliștii vor plăti pentru nerespectarea normelor de circulație amenzi cuprinse între 580 de lei și 725 de lei.
Deputații au adoptat inițiativa cu 251 de voturi „pentru” și un singur vot „împotrivă”, al social-democratului Remus Borza.

„Amenzile pentru bicicliști vor scădea ca urmare a proiectului inițiat de deputatul USR Sergiu Vlad, adoptat astăzi de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională. În loc de amenzi cuprinse între 870 lei și 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar și de către polițiști, Codul rutier va prevede pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor amenzi cuprinse între 580 lei și 725 lei”, transmite USR într-un comunicat de presă.

USR precizează că modificarea legii prevede ca nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor să nu mai fie sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni (6-8 puncte-amendă), ci cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4-5 puncte-amendă).

„După 2 ani și 8 luni de la depunere, acest proiect legislativ, care are ca menire să aducă un pic de normalitate în viața și așa grea a bicicliștilor pe străzile și șoselele din România, a fost votat în plen. Scopul acestui proiect este de corelare a valorii amenzilor cu gravitatea faptelor”, declară deputatul USR Sergiu Vlad. Proiectul va merge la preşedintele Iohannis pentru promulgare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS