13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLIVEVIDEO Moțiunea pentru debaracarea lui Dăncilă este citită în plenul Parlamentului

LIVEVIDEO Moțiunea pentru debaracarea lui Dăncilă este citită în plenul Parlamentului

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă este citită în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Dezbaterea și votul vor avea loc peste o săptămână. Calendarul a fost stabilit miercuri, în urma unei ședințe de plen în care PSD a eșuat în planul de a impune sâmbătă votul la moțiune.

Documentul este citit de senatorul PNL Florin Cîțu.
Moţiunea de cenzură – intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”- a fost depusă marţi de Opoziţie. Miercuri a avut loc o şedinţă de plen comun în care ar fi urmat să se citească moţiunea, iar PSD voia să împingă votul sâmbătă.

Prin urmare, ședinţa de plen a fost suspendată iar Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor s-au reunit din nou, pentru a doua oară în aceeaşi zi, şi au stabilit un alt calendar al moţiunii de cenzură – va fi citită într-un plen reunit joi, de la ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Ludovic Orban susține că opoziția are majoritate în Parlament și va proba acest lucru la votul moțiunii de cenzură. Argumentul liderului PNL a fost că planul PSD care impusese votul la moțiunea de cenzură să aibă loc sâmbătă a picat la votul plenului.
Moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari, iar pentru ca Guvernul Dăncilă să fie demis sunt necesare 233 de voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS