19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAtacul din Kansas City ar fi putut proveni dintr-o dispută personală

Atacul din Kansas City ar fi putut proveni dintr-o dispută personală

Atacul din Kansas City ar fi putut proveni dintr-o dispută personală, spune poliția. Doi minori au fost reținuți după mitingul de celebrare a Super Bowl-ului. Un mort și peste 20 de răniți s-au înregistrat miercuri, potrivit poliției. Cel puțin 23 de victime au fost identificate, inclusiv o femeie de 43 de ani care a murit, a declarat joi șeful poliției, Stacey Graves. Celelalte 22 de victime au vârsta cuprinsă între 8 și 47 de ani, a spus Graves, adăugând că jumătate au mai puțin de 16 ani.

Impușcătura pare să fi fost o „dispută între mai multe persoane care s-a încheiat cu focuri de armă”, a spus Graves. Nu există niciun indiciu al unei „legături cu terorismul sau extremismul violent autohton”.

Miercuri, Graves a declarat că trei persoane au fost reținute și un număr nespecificat de arme recuperate de poliție. Joi, un purtător de cuvânt al poliției din Kansas City a declarat pentru CNN că o persoană care era în custodie a fost eliberată.

Doi adolescenți minori au rămas în arest pentru investigații suplimentare, a spus poliția. Inițial, 10 persoane au fost audiate. Starea celorlalți șapte care au fost chestionați este neclară. Poliția nu a depus încă acuzații, a declarat Graves la conferința de presă de joi. Ea a spus că ancheta este în desfășurare și că departamentul lucrează îndeaproape cu biroul procurorului din Jackson County, Jean Peters Baker.

Victimele atacului

Miercuri, focul de armă a izbucnit după ce aproximativ 1 milion de oameni s-au adunat la Union Station din centrul orașului Kansas City, Missouri, pentru parada și mitingul care să marcheze câștigarea repetată a campionatului de către Chiefs.

Patru spitale au primit 30 de pacienți – 19 cu răni prin împușcare, a declarat purtătorul de cuvânt sl poliției. Spitalul Children’s Mercy a primit 11 copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani – nouă care au fost împușcați, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Lisa Augustine.

Trei copii au rămas joi la spital. Se așteaptă ca aceștia să-și revină după rănile suferite, a declarat Stephanie Meyer, ofițer șef de asistență medicală a spitalului Children’s Mercy.

Împușcarea a fost a doua într-un an la o celebrare majoră a titlului sportiv din SUA. Două persoane au fost rănite în iunie, când fanii din Denver erau la o paradă pentru Nuggets din NBA. Acesta a marcat încă un loc în care sentimentul de siguranță a fost distrus de violența cu armele. Atacuri similare au avut loc în bisericile, școlile, magazinele alimentare și mall-urile americane. „Parade, mitinguri, școli, filme. Se pare că aproape nimic nu este în siguranță”, a declarat miercuri primarul orașului Kansas, Quinton Lucas. Cel de miercuri a fost cel puțin cea de-a 48-a împușcătură în masă din Statele Unite până acum în acest an, potrivit Arhivei pentru violență cu arme.

Citește și: Spania: Transport de patru tone de cocaină, confiscat în Atlantic. Un marinar român, arestat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS