13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSpania: Transport de patru tone de cocaină, confiscat în Atlantic. Un marinar român, arestat

Spania: Transport de patru tone de cocaină, confiscat în Atlantic. Un marinar român, arestat

Poliția spaniolă a anunțat joi că a confiscat peste patru tone de cocaină de pe o barcă în largul Insulelor Canare din Atlantic. Cei patru membri ai echipajului, printre care și un român, au fost arestați, potrivit www.barrons.com.

Barca cu motor semirigidă care transporta cocaină din America de Sud a fost văzută la aproximativ 500 de mile marine (920 de kilometri) sud de arhipelagul spaniol, care se află în largul coastei de nord-vest a Africii.

Operațiunea a fost desfășurată în cooperare cu:

  • Agenția Națională a Crimei din Marea Britanie,
  • Agenția pentru Controlul Drogurilor din SUA,
  • poliția și autoritatea vamală a Spaniei.

Poliția a spus că este puțin probabil că barca să fi funcționat singură. „Acest tip de navă, atunci când este folosită în Atlantic, necesită asistență regulată pentru a fi furnizate apă și alimente, precum și cu combustibil, provizii. Acestea care sunt livrate de alte bărci sportive, de pescuit sau semirigide de același tip”, se arată în comunicat. „Operațiunea rămâne deschisă. Este investigată posibila prezență în zonă a altor nave care ar putea fi implicate”.

Cei patru membri ai echipajului arestați erau din România, Spania, Moldova și Maroc.

Spania este unul dintre principalele puncte de intrare a drogurilor în Europa, având în vedere legăturile sale strânse cu America Latină, care este principala sursă de cocaină, și proximitatea sa de Maroc, o sursă cheie de rășină de canabis.

Acum o săptămână, doi polițiști au fost uciși când barca lor de patrulare a fost izbită de o barcă cu motor condusă de traficanți de droguri în largul portului sudic Barbate, la 70 de kilometri (40 de mile) vest de Algeciras. Opt persoane au fost arestate în urma acestui incident. Alți doi polițiști au fost răniți.

Citește și: Vănzători de droguri şi etnobotanice, în arestul IPJ Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS