18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPutin a fost intervievat de fosta gazdă de la Fox News, Tucker Carlson

Putin a fost intervievat de fosta gazdă de la Fox News, Tucker Carlson

-

Interviul cu preşedintele rus Vladimir Putin realizat de prezentatorul american Tucker Carlson, un apropiat al lui Donald Trump, va fi difuzat joi pe site-ul său, a anunţat miercuri fosta vedetă de televiziune pe contul său de Instagram.

Interviul va fi publicat la ora 18.00, ora Washingtonului (23:00 GMT), a precizat el într-o postare în alb şi negru, pe care sunt afişate chipurile celor doi bărbaţi, scrie AFP. 

Tucker Carlson, un prieten apropiat al lui Donald Trump şi vedetă de lungă durată a postului Fox News, s-a deplasat recent la Moscova pentru primul interviu acordat de Putin unui jurnalist occidental de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

Controversatul prezentator american a fost concediat recent de la Fox News şi de atunci găzduieşte o redifuzare pe X (fostul Twitter), potrivit Reuters.

Vizita prezentatorului american, care a criticat în repetate rânduri sprijinul american pentru Ucraina în ultimele luni, a fost acoperită pe larg de presa de stat rusă.

„Majoritatea americanilor nu sunt informaţi, nu au nicio idee despre ce se întâmplă în regiune, aici în Rusia sau la 950 km distanţă, în Ucraina. Dar ar trebui să ştie, pentru că ei plătesc pentru o mare parte din ele”, a susţinut Tucker Carlson într-o înregistrare video.

Tucker Carlson, preferat de Putin

Casa Albă a declarat miercuri că acest nou interviu cu Vladimir Putin nu este necesar pentru a înţelege „brutalitatea” preşedintelui rus.

„Ceea ce a făcut Putin în Ucraina ar trebui să fie evident pentru toată lumea, la fel ca şi motivele false şi ridicole pe care încearcă să le justifice acţiunile sale”, a declarat presei un purtător de cuvânt al guvernului american, John Kirby.

De asemenea, gazda americană s-a lăudat că a fost singurul care a vrut să vorbească cu preşedintele rus. Această afirmaţie a fost contrazisă de Kremlin, care a susţinut că primeşte cereri de interviuri cu Vladimir Putin din partea presei occidentale.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Tucker Carlson a fost ales pentru interviu pentru că „are o poziție care diferă” de alte mass-media de limbă engleză. Înainte de a ieși de la Fox, Carlson a pus la îndoială în mod repetat validitatea sprijinului SUA pentru Ucraina în urma invaziei ruse și se întreabă de ce li se spune americanilor să-l urască atât de mult pe Putin. Comentariile sale au fost difuzate frecvent în presa de stat rusă.

Accesul de care se bucură Carlson contrastează cu restricţiile impuse altor jurnalişti străini în Rusia, unde doi reporteri americani, Evan Gershkovici şi Alsu Kurmasheva, au fost arestaţi anul trecut şi sunt încă reţinuţi.

Citește și: Netanyahu: Cererile Hamas privind ostaticii și acordul de încetare a focului sunt „delirante”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rapid – „U“ Craiova 1-2 | Alb-albaștrii au „stins...

Universitatea Craiova a câștigat în prelungiri, scor 2-1, partida...

ȘTIRI GdS