12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMembru al cabinetului ministrului belgian al învățământului, implicat într-un scandal cu droguri

Membru al cabinetului ministrului belgian al învățământului, implicat într-un scandal cu droguri

Peste 50 de pliculețe cu cocaină a fost confiscate la cabinetul ministrului belgian al Învăţământului, Caroline Désir. Aceasta aparținea unui membru al cabinetului, Mekki Vanhaelen, fiul unei deputate din Bruxelles. Alți șapte suspecți au fost inculpați în acest dosar pentru vânzare și deținere de droguri în asociere, scrie 7sur7.be.

Mekki Vanhaelen a fost arestat pe 13 decembrie, în cadrul acestor activităţi ilegale, şi a fost plasat în arest provizoriu.

Ministrul şi şeful său de cabinet au decis să-l concedieze, a anunţat Désir într-o serie de mesaje postate joi pe X.

La jumătatea lui decembrie, ministrul a aflat că ”un asistent însărcinat cu materialul logistic al cabinetului se afla în stare de arest”. Membri ai cabinetului său au decis să-i percheziţioneze biroul, în care au găsit ”vreo 50 de pliculeţe cu un praf alb”.

Ministrul nu are nimic a face cu acest scandal, ci a contribuit la dezvăluirea acestui trafic de droguri, scrie ziarul Le Soir.

Cabinetul ministrului a colaborat cu anchetatorii, cărora le-au deschis, pe 17 ianuarie, uşile biroului colaboratorului acuzat şi ale tuturor locurilor în care acesta avea acces.

Anchetatorii au găsit suma de 10.000 de euro la Mekki Vanhaelen. Acesta este fiul unei deputate din Bruxelles, Fadila Laanan, un fost ministru.

Opt persoane au fost acuzate de vânzare și deținere de droguri în asociere, a confirmat vineri procuratura din Bruxelles. Șase dintre ele au fost arestate, ceilalte două fiind eliberate condiționat. Printre cei acuzați se numără și un membru al cabinetului ministrului, Mekki Vanhaelen, care este fiul fostului ministru Fadila Laanan. La el au fost găsiți 10.000 de euro.

Citește și: Un bărbat și-a ameninţat un consătean cu maceta, într-un bar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS