20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational21 de soldați uciși în cea mai mare pierdere israeliană din timpul luptei din Gaza

21 de soldați uciși în cea mai mare pierdere israeliană din timpul luptei din Gaza


Douăzeci și unu de soldați israelieni au fost uciși, luni, în timpul luptelor din sudul Gazei, a spus armata. Este cea mai mare pierdere de vieți omenești pentru trupele israeliene în interiorul enclavei de la începutul războiului cu Hamas.

Într-o declarație televizată marți, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari a declarat că două clădiri s-au prăbușit peste soldați după ce au fost lovite de o rachetă în timpul unei operațiuni militare.

Toate familiile au fost notificate, dar doar 10 nume au fost făcute publice până acum, a spus el.

Un alt soldat a fost grav rănit în același incident, a adăugat Hagari.

Campania de bombardare la scară largă a armatei israeliene în Gaza este în desfășurare de la începutul războiului de pe 7 octombrie. Aproximativ 1.200 de oameni au fost uciși în Israel și peste 240 au fost luați ostatici, dintre care peste 130 sunt încă în captivitate.

Înainte de incidentul de luni, armata a spus că 198 de soldați israelieni au murit de când au început operațiunile în Gaza.

Atacuri israeliene

În ultimele săptămâni, principalul obiectiv al armatei israeliene a fost în sudul Gazei, cu lupte intense în jurul orașului Khan Younis.

IDF a declarat luni că aprofundează operațiunile la sol în vestul orașului, potrivit CNN.

„IDF luptă cu o organizație teroristă care se înglobează în populația civilă, iar unități calificate și experimentate lucrează pentru a demonta cadrul militar al Hamas, rămânând în același timp conștienți de complexitatea sarcinii, având în vedere că Hamas se înglobează sistematic în locuri precum spitale și școli”, a spus IDF.

Unitățile medicale din oraș au fost lovite de un atac israelian în zonă luni, au declarat oficialii palestinieni din domeniul sănătății, în timp ce numărul persoanelor ucise în asediul Israelului asupra Gaza continuă să crească.

Luni, Ministerul Sănătăţii controlat de Hamas din Gaza a declarat că numărul palestinienilor ucişi în atacurile israeliene din Gaza din 7 octombrie a crescut la 25.295, cu cel puţin 63.000 de răniţi.

Citește și: Suspectul de uciderea a 8 persoane în Illinois s-a împușcat în Texas

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS