23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternational(VIDEO) Joe Biden și-a lansat primul spot electoral din 2024

(VIDEO) Joe Biden și-a lansat primul spot electoral din 2024

-

Echipa de campanie a presedintelui Joe Biden a lansat joi un prim spot de televiziune pentru realegerea la scrutinul prezidential de anul acesta.

El a avertizat asupra amenintarii extreme la adresa democratiei prin difuzarea imaginilor cu atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Spotul publicitar intitulat „Pentru că” va fi difuzat pentru prima dată la televizor sâmbătă, la exact trei ani de la atacul susținătorilor lui Donald Trump de la Washington, care a costat viața a cinci persoane.

În spotul de aproape un minut, Joe Biden nu îl menționează în niciun moment pe Donald Trump, rivalul său republican pe care l-a invins în 2020. Dar pe un fundal muzical dramatic, clipul prezintă mai multe imagini cu pancarte pro-Trump afișate de susținătorii acestuia în ziua asaltului asupra Capitoliului, o frânghie, precum și fotografii cu suprematiști albi purtând torțe în timpul unei miting la Charlottesville, Virginia, în 2017.

Biden spune că păstrarea democrației americane a fost „problema centrală a președinției sale”. După cum arată pe ecran imaginile violenței politice și revoltelor, președintele notează că „există o mișcare extremistă care nu împărtășește credințele de bază în democrația noastră”. „Toți suntem întrebați acum, ce vom face pentru a ne menține democrația?” el spune.

Donald Trump este favoritul copleșitor pentru a câștiga nominalizarea republicană pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit The Guradian.

Citește și: A făcut scandal în avion și a ajuns după gratii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum va fi vremea de 1 Mai și de...

Temperaturile vor fi mai ridicate în Săptămâna Mare decât...

ȘTIRI GdS