9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA făcut scandal în avion și a ajuns după gratii

A făcut scandal în avion și a ajuns după gratii

Un bărbat care a făcut scandal la bordul unei aeronave a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Instanţa de judecată a dispus, ca pedeapsă complementară, interzicerea unor drepturi, respectiv exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

Hotărârea aparţine Judecătoriei Buftea, după ce poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni au întocmit, bărbatului de 44 de ani, dosar penal pentru încălcarea Codului Aerian.

Poliţiştii de frontieră l-au preluat, pe 24 martie 2022, pe bărbat, la aterizare, dintr-o aeronavă care se deplasa pe ruta Copenhaga – Otopeni şi care a aterizat, la ora 21:10, în regim de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Bărbatul, aflându-se în stare avansată de ebrietate, a devenit indisciplinat și a început o altercație în timpul aterizării, agresând verbal, atât pasagerii, cât şi pe membrii echipajului de zbor.

La momentul respectiv, echipajul a acționat conform procedurilor standard de securitate și aeronava a aterizat în siguranță. Pasagerul a fost preluat de autorități, iar restul călătorilor au fost debarcați conform procedurilor normale.

Citește și: Gorj: Reținuți pentru trafic de persoane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS