12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalIranul amenință Israelul cu o „acțiune preventivă” iminentă

Iranul amenință Israelul cu o „acțiune preventivă” iminentă

Iranul a avertizat luni despre o posibilă „acţiune preventivă” împotriva Israelului „în următoarele ore”. Asta, în timp ce armata israeliană se pregăteşte să lanseze o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, informează AFP.

Teheranul a avertizat în mod repetat că o invazie la sol a Fâşiei Gaza ar genera un răspuns pe alte fronturi. De asemenea, a stârnit temeri în legătură cu o conflagraţie regională.

„Posibilitatea unei acţiuni preventive a axei rezistenţei este aşteptată în următoarele ore”, a declarat ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian pentru televiziunea de stat. Acesta a făcut referire la întâlnirea sa cu liderul Hezbollah Hassan Nasrallah, sâmbătă.

Preşedintele iranian a avertizat împotriva extinderii războiului dintre Israel şi Hamas

Luni, Amir-Abdollahian a afirmat că această „axă a rezistenţei”, denumire informală pentru state şi organizaţii inamice Israelului, nu va permite statului evreu „să facă ceea ce vrea în Gaza”.

Tot luni, preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat că timpul se scurge pentru a ajunge la o soluţie politică. De asemenea, a avertizat împotriva extinderii războiului dintre Israel şi Hamas spre alte fronturi. 

Citeşte şi: Joe Biden este aşteptat miercuri în Israel și Amman 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS