10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalDonald Trump, găsit vinovat de abuz sexual. Obligat să plătească 5 milioane de dolari unei jurnaliste

Donald Trump, găsit vinovat de abuz sexual. Obligat să plătească 5 milioane de dolari unei jurnaliste

Fostul președinte Donald Trump a fost găsit marți vinovat de ”abuz sexual” de către un tribunal civil din New York.

Fosta jurnalistă l-a dat în judecată pe Trump pentru agresiune și defăimare. Ea a susținut că ar fi violat-o în dressingul unui magazin de haine, în primăvara anului 1996. Jurnalista susține că a defăimat-o ani mai târziu, după ce ea a făcut publice acuzațiile. Trump a negat în mod repetat povestea femeii.

Instanța trebuia să stabilească dacă Trump ar fi violat-o în 1996 pe editorialista E. Jean Carroll, care l-a acuzat și de defăimare. Prin hotărârea pronunțată de un tribunal din New York, jurnalista ar urma să primească despăgubiri în valoare de 5 milioane de dolari. Decizia ar putea fi lovitură pentru fostul președinte republican care vrea să candideze pentru nou mandat.

Reacția lui Trump

„Nu am absolut nicio idee cine este această femeie. Acest verdict este o ruşine. Este o continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile”, a denunţat imediat Donald Trump.

Un purtător de cuvânt al fostului președinte a declarat că Trump este „vânat asemenea unei vrăjitoare” de către partidul democrat.

„Acest caz fals este un efort politic care îl vizează pe președintele Trump deoarece acum este favorit pentru a fi ales din nou președinte al Statelor Unite. Abuzul continuu al Constituției noastre în scopuri politice este dezgustător și nu poate fi tolerat”, a spus acesta, conform BBC.

Echipa lui Trump a menționat că va face apel în acest caz.

Citește și: IntenCity, pe ultima sută de metri, dar încă nu au fost anunţaţi toţi artiştii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS