5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAustralia își evacuează diplomații în România și Polonia

Australia își evacuează diplomații în România și Polonia

Australia îşi evacuează personalul diplomatic rămas în Ucraina în România şi Polonia, potrivit www.sbs.com.au.

Personalul Ambasadei Australiei în Ucraina a primit ordinul de a părăsi această ţară, a anunţat într-un comunicat ministrul australian de Externe Marise Payne, informează News.ro.

Australia şi-a mutat ambasada la Liov, după ce a închis-o temporar la Kiev.

Operaţiunile la Liov au fost de asemenea închise temporar, anunţă ministrul.

Personalul diplomatic australian de la Liov a fost trimis în România şi în Polonia, pentru a ajuta australienii să părăsească Ucraina.

Premierul Australiei cere Rusiei retragerea necondiționată

Prim-ministrul Scott Morrison a condamnat anterior desfășurarea de trupe în estul Ucrainei, respingând afirmațiile Moscovei că incursiunea militară a fost o operațiune de menținere a păcii, considerându-le drept „prostii”.
Morrison a cerut Rusiei să se „retragă” de la agresiunea împotriva Ucrainei.

„Ar trebui să se retragă necondiționat, să se întoarcă în spatele propriilor granițe și să înceteze să-și amenințe vecinii. Este inacceptabil, neprovocat, nejustificat”, a spus el reporterilor din Tasmania.

Morrison a spus că acest lucru riscă să ducă la o „confruntare absolut violentă cu consecințe umane teribile”.

Desfășurarea marchează o nouă escaladare a crizei care se accelerează de care Occidentul se teme că ar putea declanșa un conflict major dacă Moscova organizează o nouă invazie.
Statele Unite şi-au mutat, de asemenea, personalul diplomatic rămas în Ucraina de la Liov în Polonia, invocând situaţia în domeniul securităţii, după ce Rusia a recunoscut independenţa ”republicilor” separatiste din Donbas şi a decis să ”desfăşoare trupe” în estul Ucrainei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS