14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalJaponia: Fumio Kishida a câștigat alegerile din interiorul partidului și va deveni următorul premier al țării

Japonia: Fumio Kishida a câștigat alegerile din interiorul partidului și va deveni următorul premier al țării

Fumio Kishida, fost ministru de externe, a câștigat miercuri competiția pentru șefia Partidului Democrat Liberal (LDP) ce guvernează în Japonia și urmează să devină următorul premier al țării, informează Reuters.

Kishida, 64 de ani, a câștigat președinția LDP în fața ministrului pentru vaccinare, Taro Kono, scorul fiind de 257 de voturi la 170.

Fumio Kishida și-a asigurat astfel aproape automat funcția de premier, pe care urmează să o preia zile următoare de la Yoshihide Suga.

Kishida a promis să conducă un partid schimbat în bine la alegerile generale

În discursul de după victoria sa, Kishida a promis să conducă un partid schimbat în bine la alegerile generale de peste câteva săptămâni și să continue lupta contra pandemiei ce a lovit economia Japoniei.

Totuși, Kishida are în spate doar un sprijin popular modest și are o imagine ștearsă, așa că victoria sa ar putea crea probleme pentru LDP la alegerile din 28 noiembrie.

”Este o victorie pentru actuala putere”

”Este o victorie pentru actuala putere”, a spus Jesper Koll, director în Monex Group.

”Kishida este pro-stabilitate, contra schimbărilor bruște și – cel mai important – face ceea ce tehnocrații de elită îi spun. În privința politicilor economice și financiare, Kishida va urma o cale constantă de schimbări treptate.

Cu Kono, exista șansa unei reforme mai radicale, pro-business. Cu Kishida, va fi predictibilă, pe bază de consens și graduală”, a explicat Koll.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS