3.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSUA: Alegeri decisive în Georgia

SUA: Alegeri decisive în Georgia

Cursă electorală extrem de strânsă în statul american Georgia, unde se decide în aceste ore cine va controla Senatul Statelor Unite.

Miza sunt două fotolii de senator, disputate de republicani și democrați.

La instalarea sa la Casa Albă, la 20 ianuarie, Joe Biden va putea, astfel, să conteze pe un Congres în întregime democrat şi să-şi pună programul în aplicare.

Acest ”singur stat poate schimba traiectoria nu doar a următorilor patru ani, ci a viitoarei generaţii”, a subliniat luni, la un miting de campanie, la Atlanta, Joe Biden.

Lupta este strânsă, miza uriașă

În cazul în care cei doi candidaţi democraţi – Jon Ossoff şi Raphael Warnock – îi înving pe senatorii republicani în exerciţiu – David Perdue şi Kelly Loeffler – Senatul va trece sub controlul democraţilor.

Democrații trebuie să câștige ambele mandate, pentru a ajunge la egalitate cu republicanii și pentru a prelua controlul Senatului. În situația unei egalități, balanța va fi înclinată de vicepreședintele ales al SUA, democrata Kamala Harris.

Candidatul democrat Raphael Warnock (51 de ani) şi-a revendicat în noaptea de marţi spre miercuri victoria în alegerile senatoriale cruciale din Georgia, în faţa senatoarei republicane aflate la sfârşit de mandat Kelly Loeffler (50 de ani), care nu şi-a recunoscut înfrângerea, potrivit Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCSB / Fanii Științei sunt așteptați...

Oficialii clubului Universitatea Craiova nu au stat prea mult...

ȘTIRI GdS