8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMusulmanii din Pakistan, Bangladesh şi teritoriile palestiniene au demonstrat împotriva Franţei

Musulmanii din Pakistan, Bangladesh şi teritoriile palestiniene au demonstrat împotriva Franţei

Zeci de mii de musulmani au demonstrat vineri în Pakistan, Bangladesh şi teritoriile palestinien faţă de măsurile anunţate de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru protejarea valorilor şi libertăţii convingerilor în Franţa, după atacul mortal produs într-o biserică din Nisa, transmite Reuters.

Ministrul de Interne francez Gerald Damarnin a declarat că Franţa, unde trăieşte cea mai numeroasă comunitare musulmană din Europa şi care în ultimii ani a fost ţinta unei serii de atacuri ale militanţilor, este angajată într-un război cu ideologia islamistă şi că sunt probabile şi alte atacuri.

În Pakistan, poliţia a tras cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor care au străpuns blocajele de securitate din Islamabad, într-o încercare eşuată de a manifesta la Ambasada Franţei împotriva tipăririi în Franţa a imaginilor care îl înfăţişează pe profetul Mohammad.

Proteste şi adunări care au marcat această ocazie au avut loc şi în oraşele pakistaneze Karachi, Lahore şi Peshawar. În Bangladesh, zeci de mii de oameni au mărşăluit prin capitala Dhaka, scandând ”Boicotarea produselor franceze” şi purtând bannere care l-au numit pe Macron ”cel mai mare terorist din lume”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS