9.4 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaInternationalChina a importat peste 2 miliarde de măşti înainte ca focarul să atingă nivel de pandemie

China a importat peste 2 miliarde de măşti înainte ca focarul să atingă nivel de pandemie

China a importat peste două miliarde de măşti şi 25 de milioane de piese de îmbrăcăminte de protecţie din străinătate înainte ca focarul de coronavirus să atingă nivel de pandemie. Joi a apărut un raport al guvernului chinez care detaliază comerţul exterior pentru primele două luni ale anului, când ţara se afla la apogeul crizei de virus.

Agenţia a accelerat intrarea livrărilor

Pe măsură ce infecţiile cu COVID-19 au început să se răspândească pe glob în ianuarie şi februarie, China a înregistrat o „creştere rapidă a importurilor de mărfuri şi bunuri de consum cheie”. Mai mult de 2,46 miliarde de materiale medicale, inclusiv măşti şi echipamente de protecţie, au fost inspectate de către Vama Naţională din China în perioada 24 ianuarie – 29 februarie, potrivit raportului.

Raportul afirmă că agenţia a accelerat intrarea livrărilor prin introducerea „autorizaţiei vamale cu întârziere zero a materialelor de prevenire şi control al epidemiilor”.

De unde au fost trimise majoritatea materialelor

Majoritatea materialelor au fost trimise din Australia, care a făcut publice filmări cu containerele pline cu măşti chirurgicale care aşteptau pe aeroportul din Perth înainte de a fi trimise la Wuhan pe 8 februarie. În Australia erau înregistrate, în acea zi, doar 15 cazuri de coronavirus.

Spitalele australiene se luptă acum să facă faţă unei deficienţe de măşti şi alte echipamente de protecţie, deoarece numărul cazurilor de coronavirus din ţară continuă să crească. În Australia există peste 5.500 de cazuri confirmate şi 23 de decese.

Criza de materiale de protecţie este atât de mare acum, încât Armata australiană a fost chemată să ajute la confecţionarea de noi măşti la fabrica Med-Con de lângă Shepparton. Măştile improvizate nu sunt la fel de eficiente ca măştile chirurgicale, dar sunt mai bune decât nimic.

Australia a interzis exporturile de măşti, produse sanitare, mănuşi, halate, ochelari şi viziere

Guvernul australian a anunţat, miercuri, că a interzis exporturile de măşti, produse sanitare, mănuşi, halate, ochelari şi viziere. Vama poate acum să sechestreze mărfurile şi să le adauge la stocul naţional pe care să îl poată folosi angajaţii medicali, potrivit Mediafax.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / „U“ Craiova – CFR Cluj, scor...

Universitatea Craiova s-a impus în 16-imile de finală în...

ȘTIRI GdS