9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Mai multe rachete au căzut în apropierea ambasadei SUA din Irak

Mai multe rachete au căzut în apropierea ambasadei SUA din Irak

​Mai multe rachete au căzut, duminică, în apropierea ambasadei SUA la Bagdad. Acesta este al 19-lea atac contra intereselor americane în Irak în ultimele patru luni, transmite Agerpres.

Explozii puternice au fost auzite în centrul Bagdadului, în ‘zona verde’ unde se află sediile unor instituţii irakiene şi ale mai multor ambasade. Exploziile au declanşat sirenele de alarmă ale ambasadei SUA, conform unei surse diplomatice. Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Atacurile cu rachete contra militarilor, diplomaţilor sau obiectivelor SUA în Irak s-au înmulţit de la finalul lunii octombrie. Niciunul dintre cele 19 atacuri antiamericane înregistrate după 28 octombrie nu a fost revendicat. Washingtonul acuză însă facţiunile armate pro-Iran că se află în spatele acestor acţiuni.

La 3 ianuarie, forţele americane l-au ucis la Bagdad pe comandantul Forţei Quds a Gărzii Revoluţionare iraniene, generalul Qassem Soleimani. Teheranul a reacţionat prin atacarea cu rachete a mai multor baze din Irak care adăposteau militari americani şi a anunţat că nu va mai respecta acordul internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

Aceasta este cea mai gravă escaladare a tensiunilor dintre Washington şi Teheran din ultimii ani, care a sporit îngrijorarea că violenţele s-ar putea extinde în întreaga regiune a Orientului Mijlociu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...