19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCuplu arestat, deoarece în pozele de la nuntă a fost surprins un agent secret

Cuplu arestat, deoarece în pozele de la nuntă a fost surprins un agent secret

Un cuplu din Kaliningrad, oraș din vestul Rusiei, a fost arestat și urmează să fie judecat pentru trădare. În pozele lor de nuntă a fost surprins un agent secret.

Antonina Zimina, expert guvernamental, și soțul ei, Konstantin Antonets, au fost arestați în anul 2018, fiind suspectați că au furnizat informații clasificate serviciilor secrete din Lituania, relatează The Moscow Times. Ancheta în acest caz a fost finalizată la sfârșitul anului trecut, când cei doi soți au fost puși oficial sub acuzare.

Zimina și Antonets riscă 20 de ani în închisoare pentru că ar fi compromis acoperirea unui agent secret FSB, prezent la nuntă în calitate de fost coleg de școală al femeii, după cum a declarat tatăl acesteia. Acesta a spus că fostul agent se numește Maxim, însă nu a dezvăluit și cel de-al doilea nume.

Femeia a spus în timpul anchetei că agentul s-a compromis singur pentru că a început să vorbească liber despre ceea ce făcea, ba mai mult, le-a dat invitaților cărți de vizită și s-a pozat cu mirii la nunta care a avut loc în anul 2015.

Fotografiile ar fi apărut ulterior pe mai multe rețele sociale și la un post de televiziune.

„Nimeni nu a crezut că este o infracțiune, pentru că Maxim nu a ținut secretă munca lui”, au declarat cei doi soți.

Incidentul nu i-a afectat doar pe ei, ci și pe ceilalți invitați la nuntă, toții fiind chemați la poliție să dea declarații.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS