13.2 C
Craiova
joi, 22 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Pangolinul ar fi transmis coronavirusul la oameni

Pangolinul ar fi transmis coronavirusul la oameni

Cercetătorii speculează că pangolinul, specie pe cale de dispariție este gazda intermediară între lilieci și oameni pentru coronavirus.

Cercetătorii chinezi care investigează originea animală a epidemiei de coronavirus din China au declarat că pangolinul, specie pe cale dispariţie, ar reprezenta „veriga lipsă” dintre lilieci şi oameni.

Liliecii sunt purtători cunoscuţi ai celei mai noi tulpini de coronavirus. Care la nivel global a infectat cel puţin 31.000 de oameni şi a ucis peste 630 de persoane. O analiză genetică a arătat că tulpina virusului era identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci.

Potrivit spuselor lui Arnaud Fontanet,de la Institutul Pasteur din Franţa, boala nu a fost transmisă direct de la lilieci la oameni.

Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar, susţine Fontanet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Persoanelor vârstnice din Suedia nu li se mai recomandă...

Guvernul suedez a anunțat astăzi că persoanelor...

ȘTIRI GdS

Un oltean de 80 de ani producea ilegal alcool

Polițiștii din Corabia au făcut,ieri, o percheziție la locuinţa unui bărbat, de 80 de ani, din localitate, bănuit că producea ilegal alcool....

Doisprezece copii, ucişi într-un raid aerian al armatei în...

Disprezece copii au fost ucişi şi alţi câţiva răniţi într-un raid aerian împotriva unei moschei în provincia Takhar din nordul Afganistanului, transmite...

Biciclist lovit de un autoturism, la Făcăi

Un bărbat de 39 de ani, care circula pe o bicicletă pe strada Nicolae Romanescu, a fost rănit după ce a fost acroşat de un autoturism. Accidentul a avut loc miercuri noaptea, în cartierul Făcăi.

Craiovean condamnat pentru trafic de droguri, în puşcărie

Instanţele de judecată au repins cererea de aliberare condiţionată formulată de un craiovean condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru trafic de droguri. Bărbatul a fost condamnat definitiv în iunie, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova.

Motociclist rănit într-un accident la Beharca

În zona localităţii Beharca, pe DN 6, s-a produs astăzi un accdent rutier, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Gorj: Un inginer silvic și un pădurar, control judicar...

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, începând de astăzi,  cu privire...