6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalRusia şi China lucrează pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Rusia şi China lucrează pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Rusia şi China lucrează împreună pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, a informat miercuri Consulatul Rusiei la Guangzhou, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Potrivit instituţiei, autorităţile chineze au pus la dispoziţia cercetătorilor ruşi descoperirile de până acum în privinţa noului tip de coronavirus.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie – înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi. Cu toate acestea, OMS a informat că nu poate confirma momentan că virusul este contagios în perioada de incubaţie.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat miercuri dimineaţă că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS