16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPremierul rus Medvedev şi-a dat demisia

Premierul rus Medvedev şi-a dat demisia

Agenția de știri Tass a anunţat că premierul rus Dmitry Medvedev și-a prezentat demisia președintelui Vladimir Putin.

Agențiile de știri din Rusia au declarat că Putin i-a mulțumit lui Medvedev pentru serviciul său, dar a menționat că Cabinetul premierului nu a îndeplinit toate obiectivele stabilite.

Presa rusă a declarat că Putin intenționează să îl numească pe Medvedev ca deputat al Consiliului de Securitate prezidențial.

Medvedev, un asociat apropiat al lui Putin, a ocupat funcția de prim-ministru al Rusiei din 2012. El a petrecut patru ani înainte ca președinte în 2008-2012. Putin a rugat ca vechiul guvern să continue să funcționeze până la formarea unuia nou. Premierul Dmitri Medvedev a făcut acest anunţ la scurt timp după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în discursul în faţa naţiunii, că vrea să acorde camerei inferioare a Parlamentului atribuția de a nominaliza premierul.

Mișcarea propusă este văzută ca parte a eforturilor lui Putin de a crea o nouă poziție de putere pentru el însuși să rămână la cârmă după ce actualul mandat de președinte se încheie în 2024.

Liderul de la Kremlin a mai declarat, că președintele va trebui să îi numească pe cei nominalizați, potrivit Washigton Post.

„Propun schimbări (…) ordinea și atribuțiile Dumei de Stat să cuprindă nominalizarea candidatului care va conduce Guvernul rus. Ulterior, pe baza recomandărilor făcute, recomandarea premierului, a vicepremierului și a miniștrilor”, a declarat Vladimir Putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS