14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePakistanul s-a confruntat cu cel mai mare număr de cazuri noi de poliomielită din ultimii 5 ani

Pakistanul s-a confruntat cu cel mai mare număr de cazuri noi de poliomielită din ultimii 5 ani

În 2019, autorităţile din Pakistan s-au confruntat cu cel mai mare număr de cazuri noi de poliomielită din ultimii cinci ani, pe fondul boicoturilor şi al atacurilor asupra lucrătorilor din sistemul sanitar, informează Agerpres, citând DPA.


Numărul de cazuri de poliomielită a ajuns la 117 în acest an, a informat marţi un responsabil din cadrul Programului naţional de eradicare a poliomielitei.

Ce spun statisticile

Boala s-a răspândit în nord-vestul muntos al Pakistanului, în apropierea frontierei cu Afganistanul, aflat de mai mulţi ani sub controlul militanţilor islamişti. În 2019, 83 de noi cazuri de poliomielită au fost raportate în această regiune.

Numărul cazurilor de poliomielită ajunsese la cifra record de 306 în 2014, anul în care a început ofensiva împotriva talibanilor, iar de atunci scăzuse brusc.

Astfel, numărul de cazuri a scăzut la 54 în 2015 şi la circa 20 în cei trei ani care au urmat, potrivit statisticilor oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS