10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMai mulți morți și zeci de răniți în urma incendiilor din Australia

Mai mulți morți și zeci de răniți în urma incendiilor din Australia

-

Mai multe persoane şi-a pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite de flăcări, în regiunile din estul continentului australian, deja afectate de secetă. Peste 150 de case au fost distruse, conform www.theguardian.com.
Cei mai mulţi răniţi sunt din rândurile pompierilor, care încearcă din răsputeri să izoleze şi să lichideze focul.

Sute de pompieri australieni încearcă de două zile să stingă sau măcar să limiteze incendiile de vegetaţie care au afectat regiuni întinse din estul ţării.
Numai în Queensland au fost identificate peste 30 de focare de incendiu.
În unele regiuni, flăcările s-au apropiat periculos de zonele locuite. Unii oameni au fost evacuaţi, alţii încă aşteaptă să vadă ce se va întâmpla. Mai toţi sunt însă de părere că incendiile sunt departe de a fi izolate.
În New South Wales, o altă regiune australiană, au fost înregistrate 14 focare de incendiu care se extind cu repeziciune. Autorităţile spun că se aşteaptă la ce e mai rău în orele următoare.
Incendiile de vegetaţie sunt obişnuite în Australia, în această perioadă a anului, dar intensitatea lor e sporită acum de seceta extremă, care a lovit estul continentului şi de vânturile puternice care înteţesc focurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS