17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalTurişti înjunghiaţi la templul Jerash din Iordania

Turişti înjunghiaţi la templul Jerash din Iordania

Mai mulți turiști au fost înjunghiați miercuri în orașul iordanian Jerash, împreună cu un ghid local și un agent de pază, a spus poliția.

Trei femei din Spania se numără printre răniţi, a declarat un purtător de cuvânt al siguranței generale. Ele a u fost dus la spital. O sursă din apărarea civilă a declarat că victimele au suferit răni minore. O altă sursă de securitate a precizat că doi dintre turiști erau într-o stare critică, fără să dea explicaţii. Atacatorul a fost reținut, potrivit Independent.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arătau o femeie sângerândă întinsă pe podea. O altă femeie era cu tricoul plin de sânge şi suferise un atac de panică.

„Un bărbat a atacat cu un cuțit turiști și un ghid, precum și un ofițer al siguranței generale, care a încercat să-l aresteze. Atacul a avut loc la Jerash, oraș turistic aflat la circa 50 kilometri de Amman“, a precizat purtătorul de cuvânt.
Situl de la Jerash este un loc popular printre turiştii străini, iar aici atacurile teroriste sunt extrem de rare.

În 2016, a avut loc un atentat în oraşul al-Karak, din sudul ţării, altă destinaţi turistică. Violenţele au început, după ce militanţi au început să tragă într-o patrulă de poliţie, după care au luat câţiva turişti ostatici. Violenţele s-au încheiat câteva ore mai târziu, după ce forţele speciale au intervenit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS