Acasă Politica International Turişti înjunghiaţi la templul Jerash din Iordania

Turişti înjunghiaţi la templul Jerash din Iordania

-

Mai mulți turiști au fost înjunghiați miercuri în orașul iordanian Jerash, împreună cu un ghid local și un agent de pază, a spus poliția.

Trei femei din Spania se numără printre răniţi, a declarat un purtător de cuvânt al siguranței generale. Ele a u fost dus la spital. O sursă din apărarea civilă a declarat că victimele au suferit răni minore. O altă sursă de securitate a precizat că doi dintre turiști erau într-o stare critică, fără să dea explicaţii. Atacatorul a fost reținut, potrivit Independent.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arătau o femeie sângerândă întinsă pe podea. O altă femeie era cu tricoul plin de sânge şi suferise un atac de panică.

„Un bărbat a atacat cu un cuțit turiști și un ghid, precum și un ofițer al siguranței generale, care a încercat să-l aresteze. Atacul a avut loc la Jerash, oraș turistic aflat la circa 50 kilometri de Amman“, a precizat purtătorul de cuvânt.
Situl de la Jerash este un loc popular printre turiştii străini, iar aici atacurile teroriste sunt extrem de rare.

În 2016, a avut loc un atentat în oraşul al-Karak, din sudul ţării, altă destinaţi turistică. Violenţele au început, după ce militanţi au început să tragă într-o patrulă de poliţie, după care au luat câţiva turişti ostatici. Violenţele s-au încheiat câteva ore mai târziu, după ce forţele speciale au intervenit.

ȘTIRI VIDEO GdS