8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPence şi Barr propun execuții rapide pentru cei care ucid în masă

Pence şi Barr propun execuții rapide pentru cei care ucid în masă


Departamentul de Justiție a elaborat o lege care să accelereze pedeapsa capitală pentru cei găsiți vinovați de ucidere în masă, potrivit unui înalt oficial al administrației Trump.

Șeful personalului vicepreședintelui Mike Pence, Marc Short, a declarat, ieri, că echipa a colaborat cu procurorul general William Barr la proiectul de lege cu privire la pedeapsa cu moartea. Această lege va face parte dintr-un pachet legislativ mai amplu privind armele pe care Casa Albă intenționează să-l propună Congresului.
Casa Albă a lucrat la un set de măsuri pentru combaterea atacurilor armate, după mai multe împușcături în masă recente. Cel mai recent masacru a avut loc în Texas, în urma acestuia şapte persoane au murit, potrivit New York Post.

Procurorul general al SUA, William Barr, în iulie, a declarat că guvernul federal va face presiuni pentru a relua execuțiile criminalilor condamnați la moarte.

Ce spune Trump

Președintele Donald Trump și-a exprimat sprijinul pentru soluționarea problemelor de sănătate mintală legate de violență, în timp ce a analizat, de asemenea, verificarea extinsă a antecedentelor, o problemă asupra căreia a renunțat. „Pentru a reduce violența, trebuie să ne asigurăm că infractorii cu arme sunt puși în spatele gratiilor și ținuți departe de stradă. Securitatea publică este prioritatea noastră numărul unu, dorind întotdeauna să protejăm al doilea amendament”.

Duminică, Trump le-a spus reporterilor că nu crede că verificările de fond ar fi împiedicat cele mai recente crime. „Nu ar fi oprit nimic din asta”, a spus el.
Democrații i-au determinat pe republicanii din Senatul SUA să adopte legislația adoptată deja de Camera Reprezentanților care abordează această problemă.
Parlamentarii sunt așteptați să privească mai atent opțiunile legislative atunci când se întorc la Washington din vacanța parlamentară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS