17.6 C
Craiova
joi, 23 martie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalTrump ar vrea lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor pentru a le împiedica să lovească SUA

Trump ar vrea lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor pentru a le împiedica să lovească SUA

Preşedintele Donald Trump a sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor înainte ca acestea să lovească teritoriul SUA, scrie site-ul american de informaţii Axios, potrivit hotnews.

Trump a întrebat, la o reuniune privind uraganele, dacă ar fi posibil, pentru a le împiedica să se formeze complet în mare, să se arunce o bombă atomică în centrul lor. Potrivit unei surse anonime citate de Axios, persoanele care au participat la reuniune au fost uimite de întrebarea adresată de preşedintele american. Site-ul nu precizează când ar fi avut loc această reuniune.

Ideea propusă de Donald Trump nu este nouă, fiind emisă iniţial în anii ’50 de un om de ştiinţă

Ideea propusă de Donald Trump nu este nouă, fiind emisă iniţial în anii ’50 de un om de ştiinţă care a lucrat pentru guvernul american, sub preşedinţia lui Dwight Eisenhower. De atunci, ideea a reapărut în mod constant, deşi există un consens ştiinţific că o astfel de metodă nu ar da rezultat.

Potrivit Axios, Trump a întrebat deja prima dată, în 2017, dacă administraţia sa ar trebui să bombardeze uraganele pentru a le împiedica să lovească pământul. În această conversaţie, preşedintele nu a menţionat posibila utilizare a bombelor nucleare, a precizat site-ul citat.

Casa Albă nu a dorit să comenteze informaţiile difuzate de Axios. ”Obiectivul opririi uraganelor nu este rău”, a declarat un oficial al Administraţiei sub rezerva anonimatului, fără a confirma dacă afirmaţiile citate de Axios au fost făcute de preşedintele Trump.

Statele Unite sunt lovite în mod constant de uragane. În 2017, Uraganul Harvey a fost cel mai puternic care a lovit în 12 ani teritoriul SUA. De atunci, coasta de est a Statelor Unite a fost lovită de o serie de furtuni catastrofale care au ucis mii de oameni şi au provocat pagube de sute de miliarde de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS