20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Patru bărbați acuzați pentru atacul la sala de concerte din Moscova

(VIDEO) Patru bărbați acuzați pentru atacul la sala de concerte din Moscova

-

Trei dintre cei patru bărbați acuzați de comiterea atacului la sala de concerte de la Moscova, care a ucis peste 130 de persoane, și-au recunoscut vina pentru incident, duminică, într-un tribunal rus.

Tribunalul districtual Basmanny din Moscova i-a acuzat oficial pe:

  • Dalerdzhon Mirzoyev, de 32 de ani;
  • Saidakrami Rachabalizoda, de 30 de ani;
  • Mukhammadsobir Faizov, de 19 ani;
  • Shamsidin Fariduni, de 25 de ani, pentru comiterea unui atac terorist în grup.

Infracțiunea implică o pedeapsă maximă de închisoare pe viață. Instanța a dispus ca bărbații, toți cetățeni ai Tadjikistanului, să fie ținuți în arest preventiv până pe 22 mai. Mirzoyev, Rachabalizoda și Shamsidin Fariduni și-au recunoscut vina după ce au fost acuzați.

Al patrulea, Faizov, a fost adus în sala de judecată direct dintr-un spital într-un scaun cu rotile și a stat cu ochii închiși pe toată durata procedurii. El a fost însoțit de medici în timp ce se afla în instanță, unde a îmbrăcat halat și pantaloni de spital și a fost văzut cu mai multe tăieturi. Ceilalți trei suspecți s-au prezentat în instanță învinețiți cu fețele umflate, pe fondul informațiilor din presa rusă că ar fi fost torturați în timpul interogatoriilor de către serviciile de securitate, potrivit France 24.

Alte şapte persoane reţinute

Un suspect, Saidakrami Rachabalizoda, avea o ureche pansată. Presa rusă a informat sâmbătă că unuia dintre suspecți i s-a tăiat urechea în timpul interogatoriului. Associated Press nu a putut verifica raportul sau videoclipurile care pretindeau să arate acest lucru. Audierea a avut loc în timp ce Rusia a marcat o zi națională de doliu, în urma atacului de vineri asupra locului de concert din suburbia Crocus City, care a ucis cel puțin 137 de persoane.

Atacul, care a fost revendicat de o filială a grupării Statul Islamic, este cel mai tragic de pe teritoriul Rusiei din ultimii ani. Autoritățile ruse i-au arestat sâmbătă pe cei patru suspecți. Alte șapte persoane au fost reținute sub suspiciunea de implicare în atac, a declarat președintele rus Vladimir Putin. El a susținut că au fost capturați în timp ce fugeau în Ucraina, lucru pe care Kievul l-a negat ferm.

Citeşte şi: Cât plătește Salubritatea Craiova pentru insecticidele de anul acesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS