13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCât plătește Salubritatea Craiova pentru insecticidele de anul acesta

Cât plătește Salubritatea Craiova pentru insecticidele de anul acesta

Salubritatea Craiova vrea să își pregătească stocul de substanțe insecticide pe care le va folosi în acest an. Orașul nostru are mereu probleme la acest capitol, iar craiovenii se plâng frecvent de neplăcerile create de mușcăturile de țânțari sau căpușe. Salubritatea este gata să cheltuie aproape 500.000 de lei pentru dezinsecție de anul acesta.

În curând încep neplăcerile create de diverse insecte, iar Salubritatea vrea să cumpere toate insecticidele necesare pentru a acționa în tot orașul. Așadar, a scos la licitație un acord-cadru, pe care l-a împărțit pe trei loturi. Fiecare lot conține câte un tip de substanță.

Ce substanțe împotriva insectelor cumpără Salubritate

Salubritatea a estimat valoarea contractului curpinsă între 26.000 de lei și 489.500 de lei, fără TVA. Acest lucru înseamnă că societatea este obligată să cumpere substanțe de minimum 26.000 de lei și poate ajunge la suma maximă de 489.500 de lei, fără TVA, în funcție de necesitate.

„Se dorește achiziția de „insecticide adulticide și larvicide pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare dăunătoare – 3 loturi”, necesare pentru activități specifice de dezinsecție pe raza municipiului Craiova și la nivel de județ Dolj, daca se solicită. Loturile de substanțe insecticide sunt: – LOT 1: insecticide pentru acțiuni de dezinsecție terestră prin tratament tip pulverizare ULV: minim 40 și maxim 900 litri; – LOT 2: insecticide pentru acțiuni de dezinsecție avion (cu aparat de zbor corespunzător) prin tratament tip pulverizare ULV: minim 40 și maxim 900 litri; – LOT 2: insecticide pentru acțiuni de dezinsecție efectuate la interior în: școli, grădinițe, spitale, locuințe etc.: minim 40 și maxim 450 litri. Pentru toate cele trei loturi: Cel mai mic contract subsecvent se va încheia pentru achiziția a 40 de litri de substanțe insecticide și cel mai mare contract subsecvent pentru achiziția a 120 litri de substanțe insecticide.

Contractele subsecvente se vor încheia lunar sau ori de câte ori este necesar a se achiziționa substanțele insecticide, în funcție de serviciul specific de dezinsecție prestat, pe parcursul valabilității acordului-cadru de 6 luni”, se menționează în documentația publicată în SEAP.

Lotul doi, cel mai costisitor

Cei mai mulți bani ar putea fi plătiți de Salubritate pe lotul doi, a cărui valoare a fost estimată ca fiind cuprinsă între 8.800 și 198.000 de lei, fără TVA. Următorul ca valoare va fi cel cu numărul 1, pe care se va plăti o sumă cuprinsă între 8.000 și 188.000 de lei, fără TVA. Pe locul trei este lotul cu același număr, cu o valoare estimată cuprinsă între 9.200 -și 103.500 de lei, fără TVA.

În cazul lotului 1, acesta trebuie să conțină substanță insecticidă cu proprietăți de adulticid care să aibă în compoziție substanță activă tip deltametrin sau echivalent în concentrație minim 4.9% și piperonyl butoxid (PBO) sau echivalent minim 7.8%; Substanțele insecticide nu vor fi nocive pentru corpul uman și nici pentru mediul înconjurător (pești, albine, păsări, etc.) vor fl produse agreate, din grupa 3 de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătății, inclusiv pentru combaterea țânțarilor din familia aedes spp (aedes albopictus) și Culex Pipiens.

Ce trebuie să conțină celelalte loturi

Lotul 2 va conține substanțe insecticide pentru acțiuni de dezinsecție prin tratament cu ajutorul avionului, tip pulverizare ULV. În acest caz, substanța insecticidă trebuie să aibă proprietăți de adulticid , care să aibă în compoziție substanță activă tip deltametrin sau echivalent în concentratie de minim 9,8 gr., tetrametrină sau echivalent 1,9 gr. și oxid de butapiperonină sau echivalent de minim 4.9 gr. .

Lotul 3 se referă la substanțe insecticide pentru acțiuni de dezinsecție efectuate la interior – în școli, grădinițe, spitale, locuințe etc.. Ele trebuie să conțină substanță insecticidă cu proprietăți de aduiticid, care să aibă în compoziție substanță activă tip deltametrin sau echivalent în concentrație de minim 2.5 gr. și tetrametrină sau echivalent în concentrație minimă de 0,9 gr..

Firmele interesate să furnizeze societății aceste tipuri de insecticide pot depune oferte până pe 4 aprilie. Salubritatea Craiova a menționat în caietul de sarcini faptul că va face dezinsecții ori de câte ori Primăria Craiova îi va solicita acest lucru.

Citește și: Adio, vandalizări şi furturi! Cine montează camere video în Cimitirele Sineasca şi Dorobănţia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS