20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPreşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko şi-a anunţat participarea la alegerile din 2025

Preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko şi-a anunţat participarea la alegerile din 2025

Preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko şi-a anunţat participarea la alegerile din 2025 în ziua alegerilor legislative. Opoziţia în exil a calificat aceste alegeri drept un simulacru, după ani de reprimare a opoziţiei, transmite AFP.

După realegerea sa mult contestată în 2020, liderul belarus a reprimat protestele fără precedent ale opoziţiei. Sute de persoane au fost trimise la închisoare, iar alte mii forţate să plece în exil.

„Spuneţi-le tuturor că voi candida” în 2025, a spus, după vot, Aleksandr Lukaşenko, care se află la conducerea ţării din 1994.

Niciun membru al opoziţiei nu a putut participa la alegerile legislative de duminică. Liderii din exil ai opoziţiei au cerut populaţiei să boicoteze votul.

Preşedintele Lukaşenko a subliniat, de asemenea, că autorităţile au învăţat lecţiile din 2020 şi a asigurat că duminică nu vor exista „răzvrătiri”.

În ianuarie, autorităţile din Belarus au intensificat din nou raidurile care le vizează pe rudele opozanţilor şi ale prizonierilor politici, potrivit mişcărilor pentru drepturile omului.

Citește și: Programele Student Invest și Family Start continuă și în 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS