8.4 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaIohannis: Cu Suedia în NATO, vom spori descurajarea pe flancul estic

Iohannis: Cu Suedia în NATO, vom spori descurajarea pe flancul estic

Cu Suedia în NATO, vom spori descurajarea pe flancul estic şi vom continua sprijinul nostru puternic pentru Ucraina, afirmă preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

„Astăzi au fost îndeplinite condiţiile pentru a primi Suedia în familia NATO. Contribuţia sa la securitatea euroatlantică este esenţială. Cu Suedia în NATO, vom consolida postura de apărare şi descurajare pe Flancul Estic şi vom continua sprijinul puternic pentru Ucraina. Împreună suntem mai puternici”, a scris şeful statului pe platforma X.

Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, ultima etapă pentru această ţară nordică ce şi-a exprimat dorinţa de a adera la Alianţa Nord-Atlantică după declanşarea de către Rusia a invaziei în Ucraina în urmă cu doi ani, relatează AFP.

Candidatura Suediei a fost aprobată cu o majoritate covârşitoare de voturi (188 dintr-un total de 199), după aproape doi ani de aşteptare. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, azi, la Paris, alături de o serie de lideri aliați, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. Reuniunea de nivel înalt a fost organizată de Președintele Franței, Emmanuel Macron.

Citește și: Tamas Sulyok, noul președinte al Ungariei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS