14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Atacatorii dintr-o biserică din Istanbul, arestaţi

(VIDEO) Atacatorii dintr-o biserică din Istanbul, arestaţi

-

Poliția turcă i-a prins pe cei doi islamiști care au deschis focul într-o biserică din Istanbul. Victima urma să fie botezată.
Cel puțin 47 de suspecți au fost arestați în legătură cu un atac la biserică de duminică la Istanbul, potrivit ministrului de interne al țării, Ali Yerlikaya.

O persoană a murit în atac, în care doi oameni înarmați mascați au deschis focul în timpul slujbei de duminică în biserica Santa Maria. Incidentul a avut loc în cartierul Büyükdere în jurul orei 11:40, ora locală (3:40aET), potrivit CNN.

Potrivit guvernatorului de la Istanbul, Davut Gul, nicio altă persoană nu a fost rănită în atac.

ISIS și-a revendicat responsabilitatea pentru atac, potrivit unui comunicat al agenției de presă Amaq, afiliată lui ISIS.

Doi dintre suspecții arestați se crede că sunt afiliați ISIS. Unul dintre atacatori ar fi din Tadjikistan și celălalt din Rusia, potrivit ministrului de interne.

În urma atacului, forțele de securitate turcești cu „toate resursele lor” au fost mobilizate, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un videoclip postat pe rețelele de socializare. Liderul turc a fost văzut și într-un avion ținând un apel telefonic cu un preot din biserica vizată.

Procurorul-șef adjunct al țării și alți doi procurori investighează incidentul, potrivit ministrului Justiției din Turcia, Yilmaz Tunc.

„Investigația se desfășoară într-o manieră multifațetă și meticuloasă”, a spus Tunc.

Citeşte şi: (VIDEO) Femeie captivă în gondolă peste noapte în stațiunea de schi Lake Tahoe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS