22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Rusia suspendă operațiunile de export de combustibil

(VIDEO) Rusia suspendă operațiunile de export de combustibil

-

Rusia suspendă operațiunile la terminalul de export de combustibil după un presupus atac cu dronă ucraineană.

Compania rusă de energie Novatek a declarat duminică că a fost forțată să suspende unele operațiuni la un terminal uriaș de export de combustibil din Marea Baltică din cauza unui incendiu declanșat de ceea ce presa ucraineană a spus că a fost un atac cu dronă.

Uriașul complex Ust-Luga, situat în Golful Finlandei la aproximativ 170 km vest de Sankt Petersburg, este folosit pentru a transporta produse petroliere și gaze pe piețele internaționale. Procesează condensul gazos stabil – un tip de ulei ușor – în nafta ușoară și grea, kerosen și motorină pentru a fi transportat pe mare, potrivit www.thedailystar.net

Nu era clar cât de mult va dura întreruperea, câte nave cisternă vor trebui să se oprească în afara portului și care ar fi efectul asupra piețelor internaționale de energie. Instalațiile de infrastructură din regiunea Leningrad din jur au fost plasate în alertă maximă. Unitățile de securitate și agențiile de aplicare a legii având ordin să distrugă orice dronă detectată, a declarat administrația regională pe Telegram.

Agenția de presă Interfax-Ucraina, citând surse anonime, a declarat că incendiul a fost rezultatul unei operațiuni speciale efectuate de serviciile de securitate ucrainene. „Terminalul Ust-Luga Oil… este o facilitate importantă pentru inamic. Acolo este rafinat combustibil, care, printre altele, este furnizat și trupelor ruse”, a spus o sursă citată. „Un atac reușit asupra unui astfel de terminal nu numai că provoacă daune economice inamicului… dar și complică semnificativ logistica combustibilului pentru armata rusă”.

Citește și: (VIDEO) Sute de mii de oameni au manifestat împotriva extremismului de dreapta în Germania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pensiile pentru luna mai, distribuite în avans

Compania Naţională ,,Poşta Română” anunţă că a început distribuirea...

ȘTIRI GdS