20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaMinistrul Marlène Schiappa pozează pentru Playboy

Ministrul Marlène Schiappa pozează pentru Playboy

În plină criză socială din cauza reformei pensiilor, Franța riscă să deraieze după ce ministrul Marlène Schiappa pozează pentru Playboy.

Ministrului Solidarității, Marlene Schiappa, va apărea pe coperta Playboy, pe 8 aprilie, îmbrăcată într-o rochie lungă albă. Revista va cuprinde și un lung interviu despre drepturile femeii.

Prim-ministrul Elisabeth Borne a sunat-o pe Marlène Schiappa, pentru a-i spune că interviul nu este deloc adecvat în climatul actual de greve și dificultăți economice.

Amplu interviu

Marlène Schiappa pozează pentru revista glamour, îmbrăcată în diverse haine de designer albastre, albe și roșii. Toate pozele vor ilustra un articol Playboy de 12 pagini în care vorbește despre drepturile femeilor.

„Apărarea dreptului femeilor de a face ce vor cu corpul lor: peste tot și tot timpul”, a scris Schiappa pe Twitter sâmbătă. „În Franța, femeile sunt libere. Fie că îi enervează pe înapoiați și pe ipocriți sau nu.”

Playboy nu este pentru bătrânii machos

Schiappa a fost ministrul „cel mai „compatibil cu Playboy” „pentru că este atașată de drepturile femeilor, susține conducerea revistei, potrivit RFI.

„Schiappa a înțeles că nu este o revistă pentru bătrânii machos, ci ar putea fi un instrument pentru cauza feministă”, a spus editorul Jean-Christophe.

Critici

Alte critici la adresa lui Schiappa s-au concentrat pe problema mai amplă a strategiei de comunicare a guvernului centrist.

Președintele Emmanuel Macron, care acordă rar interviuri presei franceze, și-a oferit părerile despre puterea politică și pensii într-un lung interviu publicat în revista pentru copii „Pif, le mag” săptămâna trecută.

Schiappa, blogger de succes

Schiappa, un obișnuit al talk-show-urilor de la TV, a introdus o legislație care interzice criza și hărțuirea stradală în timp ce era ministru al egalității în 2018.

Mamă a doi copii a fost o autoare și blogger prolifică înainte de cariera ei în politică, scriind despre provocările maternității, sănătății femeilor și sarcinii.

Ea a scris, de asemenea, în 2010 o carte în care oferea sfaturi sexuale pentru persoanele supraponderale, pe care unii critici le-au considerat drept propagarea stereotipurilor.

Citește și: Alice în Țara Minunilor deschide Târgul de Paște de la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS