3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaScurgere la unul dintre oleoductele Drujba din Polonia

Scurgere la unul dintre oleoductele Drujba din Polonia

Polonia a declarat miercuri că a detectat o scurgere la unul dintre oleoductele Drujba care aduc petrol din Rusia în Europa și a spus că aceasta a fost probabil cauzată de un accident, scrie Reuters.

Evenimentul ar putea să alimenteze îngrijorările cu privire la securitatea aprovizionării cu energie a Europei. Descoperirea scurgerii pe principala rută care transportă petrolul către Germania, pe care operatorul PERN a declarat că a găsit-o marți seara, vine în contextul în care Europa se confruntă cu o criză energetică severă în urma invaziei Moscovei în Ucraina, care a întrerupt livrările de gaz în urma unei dispute continue.

„Aici putem vorbi despre daune accidentale”, a declarat telefonic pentru Reuters Mateusz Berger, cel mai înalt oficial polonez responsabil cu infrastructura energetică. Acesta a spus că nu există motive să se creadă că scurgerea a fost cauzată de sabotaj.

PERN a precizat într-o declarație că, în acest moment, nu se cunosc cauzele exacte ale scurgerii. Aceasta a fost detectată într-o secțiune a conductei la aproximativ 70 de kilometri de orașul Plock, din centrul Poloniei.

Un purtător de cuvânt al PERN a refuzat să ofere mai multe detalii.

Oleoductul Drujba, al cărui nume înseamnă „prietenie” în limba rusă, este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând petrol rusesc către o mare parte din Europa Centrală, inclusiv Germania, Polonia, Belarus, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și Austria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS