23.4 C
Craiova
vineri, 7 octombrie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaEuropaErdogan a ajuns în Ucraina și s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski

Erdogan a ajuns în Ucraina și s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a ajuns în Ucraina și s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, la Palatul Potochki din Lviv, relatează CNN Turk.

Erdoğan a sosit la Lviv, în vestul Ucrainei, pentru o vizită de lucru de o zi, la invitația lui Zelenski.

După întâlnirea bilaterală, este de așteptat ca la reuniunea trilaterală care va avea loc cu participarea secretarului general al ONU, Antonio Guterris, să se discute despre acordul privind exportul de cereale ucrainene, despre măsurile care pot fi luate pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina și Rusia prin mijloace diplomatice și despre situația de la centrala nucleară Zaporojie, aflată sub controlul Rusiei.

Prima oprire a lui Erdogan în drumul spre Lviv a fost în Polonia

Prima oprire a lui Erdogan în drumul spre Lviv a fost în Polonia. S-a raportat că Erdogan, care a aterizat pe aeroportul Rzeszow din Polonia, a traversat spre orașul Lviv pe cale rutieră.

Președintele Erdoğan, care a vizitat țara pentru prima dată de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, la 24 februarie, va evalua toate aspectele relațiilor Turcia-Ucraina la nivel de parteneriat strategic în timpul întâlnirii sale cu omologul său ucrainean, Zelenski, la Palatul istoric Potocki.

Erdogan, Zelenski și Guterres sunt așteptați în fața camerelor de filmat pentru o conferință de presă comună după reuniunea tripartită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS