21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaOlaf Scholz acuzat de neglijență. A aruncat la gunoi documente confidențiale

Olaf Scholz acuzat de neglijență. A aruncat la gunoi documente confidențiale

Vecinii din Potsdam ai cancelarului Olaf Scholz au găsit documentele marcate drept confidențiale în stradă, în fața casei lor.

Cancelarul Olaf Scholz și soția lui sunt acuzați de gravă neglijență, asta după ce vecinii au găsit în gunoiul familiei Scholz mai multe documente confidențiale ale Guvernului Germaniei, dar și documente de la summit-ul G7.

Incidentul s-a produs din cauza unor vulpi, care au ”atacat” gunoiul familiei Scholz, iar din pubele au zburat zeci de pagini de documente. Acestea au fost duse de vânt și au fost găsite de vecini fie prin curți, fie pe stradă.

O notă informativă a Ministerului de Externe prezenta detalii despre summitul G7, în special informații despre partenerele liderilor G7. Se menționa, de pildă, că soția lui Boris Johnson, Carrie Johnson, a studiat arta și istoria activismului de mediu. În comentariul despre Maria Serenella Cappello, soția premierului italian Mario Draghi, se preciza că aceasta este licențiată în literatură engleză și că tinde „să evite publicul”.

Despre soția premierului japonez se menționa că este secretară la compania Mazda, iar în dreptul primei-doamne a Statelor Unite, Jill Biden, și a soției lui Emmanuel Macron, Brigitte, scria că sunt profesoare. La summitul G7 de la sfârșitul lunii trecute, desfășurat într-o stațiune din Bavaria, Britta Ernst a fost gazda partenerelor liderilor, cu care a avut un program separat, făcând inclusiv o drumeție, arată www.express.co.uk.

Unele dintre documente erau marcate cu ștampila „Confidențial”. O astfel de clasificare presupune că documentele respective au un grad maxim de securitate și nu trebuie să părăsească incinta clădirilor guvernamentale oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS